Berätta och visa

Jag berättade om hästar och ridning.

Fakta om hästar

Hästar har funnits ända sen dinosaurierna.  Det är ett av världens äldsta däggdjur. Hästens hov är igenkligen en gigantisk tånagel, i början hade dem fyra tånaglar. Under flera tusen år tappade hästen naglarna en för en och tillsist blev det en kvar. I början var den 50 cm hög.

Ridsport / Historik

Hästsport och ridsport har existerat ända sendan hästen tämjdes i Mellanöstern  för 6000-7000 år sedan. Under mitten av 1900-talet började man tävla med ponny på elitnivå.

Min ridning

Jag har gått på 5 ridlektioner min första häst hette Donner, den andra hästen hette Lady och den tredje hästen hette Lulu och jag red på henne tre gånger.Jag går på Djursholms Ridklubb.

Från Odrija🐎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *